Technikai információk

A túrákra történő nevezéshez a honlapon email címmel, Google vagy Facebook fikókkal szükséges regisztrálni. A sikeres regisztrációt követően a belépés kétlépcsős azonosítással történik, tehát a felhasználónév és jelszó megadását követően emailben kiküldönk egy biztonsági kódót is.

Túráinkra történő nevezést követően visszaigazolást küldünk emailon, melyben szerepelnek a banki átutaláshoz szükséges információk. A nevezési díj átutalásának beérkezését manuálisan ellenőrzzük és 24 órán belül emailon elküldjük a túra indításához szükséges kódot. Bankkártyás (Barion) fizetés esetén  túra indításához szükséges kódot automatikusan küldjük.

A túrák teljesítésének igazolása mobiltelefonnal a GeoGo alkalmazás használatával lehetséges. Az ellenőrzőpontok érintésének igazolása GPS pozíció alapján történik. Az első “éles” használat előtt mindenképp fontos leellenőrizni, hogy a helymeghatározás megfelelően működik-e a telefonodon, hiszen ez nélkülözhetetlen az igazoláshoz.

A telefonra nem kell semmilyen programot telepíteni, mert a GeoGo alkalmazás böngészőben fut. Az alkalmazás bármilyen telefonon használható, azonban vannak olyan készülék-böngésző párosítások, amelyben bizonyos funkciók nem működnek, ezért a használathoz a következő párosításokat javasoljuk:
– Andorid esetén Chrome 70 vagy magasabb verzió.
– iPhone esetén Safari 11.4 vagy magasabb verzió.
– Windows Phone esetén Edge 17 vagy magasabb verzió.

A túrák offline állapotban is teljesíthetők, így nem szükséges a teljesítés során internet kapcsolattal rendelkezni. Az offline használathoz előzetesen le kell tölteni a túra adatait, ez az alkalmazáson belül a „Letöltés offline használathoz” menü választásával lehetséges. Offline teljesítést követően a teljesítési adatok automatikusan feltöltődnek amint az alkalmazás online állapotba kerül.

KÖTELEZŐ ELŐKÉSZÜLETEK

A zökkenőmentes teljesítés érdekében kérjük, hogy az alábbi lépéseket legalább 1 nappal a teljesítés előtt még otthon végezd el!

Amíg az alábbi pontok bármelyikével problémád van, addig kérjük, ne menj ki a terepre! Ha az otthoni előkészületek során valami nem működik, még időben tudunk segíteni, nem a terepen kell majd bosszankodnod!

Megjegyzés: Az alábbi lépéseket természetesen csak a legelső alkalommal kell elvégezned. A következő túráknál már csak az adott túrát kell felvenned (5. lépés) és indulhat is a teljesítés.

1. Olvasd végig a geogo.hu oldalon elérhető információkat (Tudnivalók és GYIK menü)!

2. Regisztrálj a geogo.hu oldalon!
Ezt végezheted számítógépről vagy a telefonodról is.

3. Jelentkezz be a telefonodon a geogo.hu oldalra!

4. Teszteld a helymeghatározást!
Az ellenőrzőpontokon az igazolás alapvetően GPS pozíció alapján történik. Ehhez nélkülözhetetlen, hogy a telefonodon használt böngészőben a geogo.hu oldal számára engedélyezett legyen a GPS használata. Ezt a nyitólapon található „HELYMEGHATÁROZÁS TESZTELÉSE” gombra kattintva ellenőrizheted le. Ezt a tesztet természetesen a telefonodon végezd el!

5. A telefonodon vedd fel a teljesítendő túráid listájába az általad választott túrát.
A Tudnivalók/Teljesítés lépésről lépésre fejezetében leírtak szerint tudod ezt elvégezni.

Tekintsd meg ezeket a kis videókat a Geogo használathoz.

GeoGo weboldal használata