Fontos információk - Szabályok:

8 év alatti személy csak regisztrációval és felnőtt felügyelete mellett vehet részt az instant túrán. Az instant köreink teljesíthetők túrázva, futva. Amennyiben a futó a meghatározott szintidőn belül nem ér célba, automatikusan túrázó minősítést kap. A szintidők a körök leírásánál megtalálhatóak. Lehetőség van kutyás teljesítésre is, viszont a jelentős vadállomány miatt az útvonalon végig kizárólag futószárral. Futóbabakocsival a teljesítés nem ajánlott. A túra útvonalán nincs frissítőpont, a résztvevőknek maguknak kell gondoskodni erről. Az UFÓ instantok teljesítésének feltétele a Geogo weboldalán történő regisztráció, ennek menete a „GeoGo tudnivalók” menüpont alatt találhatóak. Ezen kívül a teljesítést GPS-szel és mobilinternet eléréssel rendelkező okostelefonnal lehet igazolni. Ha az útvonalon nem működik az internet, a rendszer offline módban is rögzíti az ellenőrző ponton indított igazolást. Amikor újra online lesz a telefon, az adatokat automatikusan beküldi a rendszernek. A sikeres teljesítéséhez az útvonalon kijelölt összes ellenőrzőpont meghatározott sorrendű érintése szükséges. Az időmérés a rajt pont igazolásával indul, és a célpont teljesítésével zárul. Az ellenőrző pontok elnevezései megtalálhatóak az útvonal leírásoknál, illetve jelezve vannak a GeoGo-s térképen is. Az eseményen mindenki saját felelősségére vesz részt, a nevezéssel az induló elismeri, hogy megfelelő fizikai felkészültséggel rendelkezik. Minden nevező elfogadja és tudomásul veszi, hogy a szervezők, az esetlegesen bekövetkezett balesetért, a résztvevő személyek egészségkárosodásáért, sérüléséért nem felelnek, bekövetkezett káresemény miatt kártérítésre nem kötelezhetők. Az útvonalon, az indulók által a természetben okozott bárminemű károkért a nevező saját maga tartozik teljeskörű felelősséggel. Az instant körökön résztvevőkről fénykép- és videófelvétel készülhet, melyeket a szervezők szabadon használhatnak fel honlapjukon és közösségi oldalaikon.
Ócsai Tájvédelmi körzet

Fontos! Az instant túrák érintik a Duna-Ipoly Nemzeti Park területét, ezért fokozott figyelemmel közlekedjünk az útvonalon, arról sehol ne térjünk le. A terület jelentős vadállománya miatt aktív vadászati tevékenység is folyik a területen, ezért a túrát reggeltől szürkületig ajánlatos teljesíteni. Ne menjünk be a beetetett területre, illetve kerüljük a vadlesek használatát. Az év bizonyos időszakában nem ajánlott a teljesítés, ennek pontos időpontjait feltüntetjük itt a honlapon és a Facebook csoportban is.

A kerékparos körök országúton aszfalton teljesíthetők, több látni valót, ellenőrzőpontot és pihenőpontot tartalmaznak.
A körök Pest megyei közúton (autóforgalomban) vezetnek, ezért teljesítését csak tapasztalt országúti bringásoknak ajánljuk, 18 éven aluliak felnőtt felügyeletével indulhatnak.

Teljesítés bármelyik irányba történhet, megkezdeni pedig bármelyik ellenörzőpontról lehetséges.

Sikeres teljesítést követően az érmet a Gólyafészek Cukrászdában lehet átvenni.

A cukrászda hétvőn, kedden és a hónap utolsó vasárnapján zárva szokott tartani.

Érdemes tájékozódni az aktuális nyitvatartásról az alábbi linken:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100063503595956