Fontos információk - Szabályok:

8 év alatti személy csak regisztrációval és felnőtt felügyelete mellett vehet részt az instant túrán. Az instant köreink teljesíthetők túrázva, futva. Amennyiben a futó a meghatározott szintidőn belül nem ér célba, automatikusan túrázó minősítést kap. A szintidők a körök leírásánál megtalálhatóak. Lehetőség van kutyás teljesítésre is, viszont a jelentős vadállomány miatt az útvonalon végig kizárólag futószárral. Futóbabakocsival a teljesítés nem ajánlott. A túra útvonalán nincs frissítőpont, a résztvevőknek maguknak kell gondoskodni erről. Az UFÓ instantok teljesítésének feltétele a Geogo weboldalán történő regisztráció, ennek menete a „GeoGo tudnivalók” menüpont alatt találhatóak. Ezen kívül a teljesítést GPS-szel és mobilinternet eléréssel rendelkező okostelefonnal lehet igazolni. Ha az útvonalon nem működik az internet, a rendszer offline módban is rögzíti az ellenőrző ponton indított igazolást. Amikor újra online lesz a telefon, az adatokat automatikusan beküldi a rendszernek. A sikeres teljesítéséhez az útvonalon kijelölt összes ellenőrzőpont meghatározott sorrendű érintése szükséges. Az időmérés a rajt pont igazolásával indul, és a célpont teljesítésével zárul. Az ellenőrző pontok elnevezései megtalálhatóak az útvonal leírásoknál, illetve jelezve vannak a GeoGo-s térképen is. Az eseményen mindenki saját felelősségére vesz részt, a nevezéssel az induló elismeri, hogy megfelelő fizikai felkészültséggel rendelkezik. Minden nevező elfogadja és tudomásul veszi, hogy a szervezők, az esetlegesen bekövetkezett balesetért, a résztvevő személyek egészségkárosodásáért, sérüléséért nem felelnek, bekövetkezett káresemény miatt kártérítésre nem kötelezhetők. Az útvonalon, az indulók által a természetben okozott bárminemű károkért a nevező saját maga tartozik teljeskörű felelősséggel. Az instant körökön résztvevőkről fénykép- és videófelvétel készülhet, melyeket a szervezők szabadon használhatnak fel honlapjukon és közösségi oldalaikon.
Ócsai Tájvédelmi körzet

Fontos! Az instant túrák érintik a Duna-Ipoly Nemzeti Park területét, ezért fokozott figyelemmel közlekedjünk az útvonalon, arról sehol ne térjünk le. A terület jelentős vadállománya miatt aktív vadászati tevékenység is folyik a területen, ezért a túrát reggeltől szürkületig ajánlatos teljesíteni. Ne menjünk be a beetetett területre, illetve kerüljük a vadlesek használatát. Az év bizonyos időszakában nem ajánlott a teljesítés, ennek pontos időpontjait feltüntetjük itt a honlapon és a Facebook csoportban is.

A kerékparos körök országúton aszfalton teljesíthetők, több látni valót, ellenőrzőpontot és pihenőpontot tartalmaznak.
A körök Pest megyei közúton (autóforgalomban) vezetnek, ezért teljesítését csak tapasztalt országúti bringásoknak ajánljuk, 18 éven aluliak felnőtt felügyeletével indulhatnak.

Teljesítés bármelyik irányba történhet, megkezdeni pedig bármelyik ellenörzőpontról lehetséges.